Univerza v mestu Manizales National headquarters je poročala, da so bili prvi medicinski testi, opravljeni na umetni respirator, ki ga je oblikoval raziskovalec v instituciji, uspešni.

Dokazi kažejo znatno povečanje nasičenost s kisikom v krvi, ki omogoča stabilnost bolnikov, ki trpijo zaradi bolezni dihal, v tem primeru covid-19, pojasnjuje University v izjavi.

“Ugotovljeno je bilo, da pred preskusom senzor nasičenost kisika označena približno 90 ali 91 SPO2 (količina kisika v krvi) in po treh minutah nasičenost se je povečal na 95, kar kaže na pomembno spremembo in dokazuje, da respirator oksigenates hitro in postavlja to pomembno ključno znamenje,” je dejal inženir Estrada.

Projekt, imenovan Sensor-res, je bil domnevajo v poziv ministrstva za znanost, tehnologijo in inovacije, da predstavi rešitve, ki omogočajo, da se soočajo covid-19, in če prejme odobritev žirije, bi odobrila svojo množično proizvodnjo za uporabo v bolnišnicah, klinike in celo hiše.

Za projektne kvalifikacije, Ministrstvo imenuje tri žirije za vsako pobudo, ki izpolnjujejo pogoje neodvisno in težo score. Če se doseže več kot 80%, je projekt zelo verjetno, da bo izbran, institucija ugotavlja.

Po mnenju raziskovalca: “da bi prikazali za klic, je bila ustanovljena ekipa 14 strokovnjakov, vključno z zavezniškim podjetjem. Zahvaljujoč dogovoru z Celbitom, bo razvoj tehnologije in prenos podjetja, poskuse na živalih in ljudi, lahko zagotovi pridobitev registracije Invima “.

Tako to deluje

Stroj je sestavljen iz zračnega kompresorja, ki lahko spreminja pritisk do 50 funtov na kvadratni palec; elektronski krmilnik z dovodom kisika, dovod in senzor pretoka zraka, ki omogoča sinhronizacijo med inhaliranjem in injiciranjem stroja.

“Mehanski respiratorji zagotavljajo kisik obogaten tlak zraka, ki ohranja bolnika živega kot telo obramba deflacijo pljuč, zato so tako pomembni za zdravljenje coronavirus,” je dejal raziskovalec Estrada.

Dodal je: “ta pritisk vstopi v pljuča v fazi vdihavanja, brez izgube, ker če se vbrizga, ko bolnik izdiha, bolnik ne prejme, kar je potrebno za njihovo okrevanje.”

Prototip je senzor, ki zazna najmanjše vdihavanje telesa za pošiljanje zraka v kombinaciji s kisikom, ki ustvarja popolno sinhronizacijo med vnosom zraka in tlaka razrešnice.

Ljudje, okuženi s covid-19 izkušnje simptomi, kot so suha kašelj, vročina in težave z dihanjem. Predhodni podatki kažejo, da ima 80% bolnikov blage simptome, 15% pa ima lahko hude simptome in 5% kritično.

Ti zadnji bolniki so tisti, ki gredo v bolnišnico in tiste, ki bi potrebovali ventilator za zdravljenje pljučnice. “Uporaba doma respirator lahko prepreči bolniku, da se poslabša, tako da ne bi bilo treba iti v bolnišnico,” inženir sklenil.

Leave a Comment on Breather proizvedena na U. National headquarters Manizales prehaja prvi zdravniški testi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja