ICT ministrstvo poročali v sredo na svoji spletni strani, da bo investiral 2.340.000 pesos v center za bioinformatiko in Computational biologije (BIOS), ki se nahaja v ecopark Los Yarumos de Manizales. “Z namenom spodbujanja znanstvenih in tehnoloških raziskav, ki jih podpira Visokozmogljivo računalniško infrastrukturo”.

Novica je znana mesec dni po obisku IKT ministri Sylvia Costaín, in znanost, tehnologijo in inovacije, Mabel Torres. Sodelovali so v upravnem odboru, ki je razpravljal o finančni vzdržnosti centra.

V letošnjem letu bo Ministrstvo za informacijsko tehnologijo delovalo z BIOS-om, da bi zasnovali center za digitalne preobrazbe, ki bo skrbel za institucionalne ali poslovne izzive, ki temeljijo na uporabi novih tehnologij, kot so umetna inteligenca, in preoblikovanje centrov odličnosti in prisvojitve v Velepodatkih in internet stvari, za oblikovanje in izvedbo projektov, ki zagotavljajo rešitve za sektorje gospodarstva, ki prispevajo k razvoju podjetij.

Nova visokozmogljivostna računalniška infrastruktura, ki jo bo BIOS začel delovati tudi prek mednarodnega sodelovanja med vladami Kolumbije in Kitajske.

Izvršni direktor je zdaj pričakuje, da bo imenovan, saj julij 31 lansko leto center je bil brez tega položaja, saj je Danny Molina odstopil, ki je trdil, pomanjkanje minimalnih sredstev za delovanje centra in pomanjkanje jamstev iz nacionalne vlade.

V tem času je Znanstveni direktor Jorge Arboleda, je zakoniti zastopnik. Rektorji univerz v Caldas in Nacional Alejandro Ceballos in Camilo Younes predstavljeni v začetku marca pred odborom direktorjev, da so znanstveni in izvršni direktorji teh institucij. Ministri so navedli, da bodo študirali življenjepise.

kaj je?

BIOS zagotavlja bioinformatiko storitve osredotočena na raziskovalne projekte in generacije bioinženiringa rešitve, z raziskovalnimi in tehnološkimi razvojnimi projekti, za ustvarjanje rešitev za potrebe akademskega sveta in industrije. Raziskovalne in razvojne linije te entitete vključujejo ustvarjanje zdravstvenih aplikacij, inteligentne obdelave podatkov in napredne visokozmogljivih računalniških arhitektur.

BIOS je zasebni, neprofitna entiteta, ustvarjena v 2010. Njen upravni odbor sestavljajo Mintic, MinCcencias, Microsoft, Narodna Univerza v Kolumbiji, Hewlett Packard, Univerza v Caldas in univerzitetni sistem kavne osi-Sueje.

Center ima visoko zmogljive računalniške infrastrukture (HPC) posvečena obdelavi znanstvenih podatkov, s tehničnimi specifikacijami, povzete v 464 CPU jedra, 9984 GPU jedra, 3,5 TeraBytes RAM, in 274 TeraBytes skladiščenja, ki skupaj dosežejo zmogljivost predelave 17 Teraflops.

Predelovalne zmogljivosti tega stroja je mogoče primerjati z namiznim računalnikom, ki ima povprečno zmogljivost predelave 0,08 Teraflops.

Raziskovalni projekti

V teh letih delovanja, BIOS je naprednih projektov, kot so proces mednarodnega sodelovanja s kitajsko vlado, s podporo Mintic in predsedniške agencije za mednarodno sodelovanje za krepitev svoje računalniške infrastrukture. Mintic Training načrt je bil izveden tudi, ki je vključeval gospodarstvo dvanajst diplom v desetih mestih, ki koristijo 422 ljudi.

Tudi projekt z nacionalno federacijo Coffee pridelovalci za generacijo mehanizmov za stabilizacijo cen kave, in strategije za odobritev umetne inteligence, Data ekosistem in analizo podatkov tehnologij za krepitev države IKT sektorja. On je napredoval Smart Cities pobudo s sistemom Telemetrija v realnem času z internet stvari za spremljanje pobočjih na območjih z visoko ranljivost v Manizales.

Lansko leto je bil uveden projekt uporabe umetne inteligence za racionalizacijo procesov bioinformatike, ki omogočajo ustvarjanje izdelkov v krajšem času od naravnega bogastva regije in začel fizične prilagoditve za začetek novega Data Center z novim strojem podaril kitajske vlade, ki bo povečala šestkrat približno svoje trenutne zmogljivosti predelave , produkt projekta nepovratnih sredstev “bio Expedition: rastlinske znanosti in tehnologije kot strategije za izboljšanje trajnostne rabe naravnih virov po sporazumu po konfliktu v Kolumbiji”, ki je prejela skoraj $7.000.000.000 od kitajske vlade.

Leave a Comment on IKT Ministrstvo za vlaganje 2.430.000.000 pesos v BIOS

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja