Profesor Nicolás Marulanda je imel ključno imenovanje v svoji učilnici. V 45 minut je prispel iz Manizales na pločniku kilometer 41, kjer poučuje na Giovanni Montini šoli. Bistveno je bilo razložiti, da 20 staršev, na osebni in logičen način vse z glavo obloge, kako boste ocenili svoje otroke razreda prvi.

Ta dan jim je dal karte in smernice za razvoj pismenosti procesov. “Vsak od vas se udeležim 10 ali 15 minut. Potem komuniciramo z WhatsApp za več usmeritev “.

Spremembe v domačem izobraževanju, virtualnem in fizičnem materialu se čutijo pri opredeljevanju metod ocenjevanja. V tem primeru drugo vsaka dva meseca akademsko leto, ki ga je prizadela Coronavirus.

Učitelj je govoril Carlos García, oče študenta: “kvantitativni (1 do 5) in kvalitativnih razredov (nizka, osnovna, visoka in višja) se ohranijo. Kaj pride v poštev, so roki za prejemanje in pregled rešenih delavnic, v katerih smo prilagodljivi, glede na trenutne pogoje “.

Več strategij

Rektor izobraževalne ustanove La Asunción, María Eugenia Bedoya, postavlja vprašanje o pojasnilih v dveh scenarijih:

Brez covida. “Z obrazom-to-face razredov učenci pokažejo svoje predstave, ki sistematize v polje za nadzor napredka. So protagonisti procesa vrednotenja. ”

S kovidko. “Doživljamo in upoštevamo druge spretnosti, ki presegajo znanje. Mi vrednost življenjskih veščin, vsebina je izgovor za pridobivanje študentov in učiteljev za razvoj drugih kompetenc. ”

V župnišču je navedeno, da so sprejete odločitve. Končna ocena bo dosežena v prvi polovici leta. To pomeni, da so dosežki prve bimonth (ki je bil del) in drugi (doma) so združeni in eno opombo pride ven.

Povprečja

V praksi Daniel Diaz, od desetina Cipra inštituta, vidi prednosti in slabosti. On in njegova mati, Ana Maria, kažejo, da vzgojitelji dal dosežke pred začetkom naloge: prepoznati, opazovati, razumeti, analizirati.

Daniel dodaja: “opombe so zbirka razvoja vsake dejavnosti. Mislim, da je dobro, vendar je dosegel visoko povprečje je težka stvar. ”

Rektor La Asunción podrobnosti njen način: “to je več o tem, kako so fantje soočila tudi s pandemijo. Odnosi, ki jih razvijajo v svojih domovih, sposobnost prilagajanja. Gre za bolj vedenjsko oceno, usmerjenost k dosežku, disciplino, odgovornost z lastnim usposabljanjem. ”

Mojster Nicholas, iz šole ‘ 41, se bo vrnil v petek na pločniku. On raje, z zahtevano biološko varnost pooblastil, teči delavnice, saj le dva od njegovih dvajset študentov imajo internet.

“Tam sem dobil staršem, kaj njihovi otroci naredili v zvezku. Sem jih stopnja in jim material za drug cikel. ”

Vodenje ministrstva

Izobraževanje minister Maria Victoria Angulo je dejal:

* “… Postopek ocenjevanja ne pride v razred dodelitve. V šolskem scenariju je ocena podana kot stalen proces vsakdanjega življenja izobraževalnih izkušenj, ki vključujejo študente, učitelje, družine in skrbnike. ”

* “V posebnem kontekstu akademskega dela doma bodo učitelji sledili na daljavo in ocenili dosežke in produkcije učencev v skladu s pogoji karantene. V ta namen bodo opredelili merila in izbrali tehnike in postopke, povezane z avtonomijo, ki jim jo je podelil splošni zakon o izobraževanju (115 od 1994 in odlok 1290 z 2009) v zvezi s sistemom za ocenjevanje študentov.

* “Z Icfes smo oblikovanje instrumentov, ki lahko podpirajo šole, ki nam omogočajo, da opredelijo, kjer so glavni učni izzivi so in tako lahko ustvarijo izravnalne strategije in tako spremljajo vse akterje izobraževalne skupnosti, ki si veliko prizadevajo, da spremljajo študij doma in pripraviti protokole, potrebne za čas, ko je opredeljena vrnitev v razredu je opredeljen”.

Strokovna vizija

Francisco Cajio, filozof in svetovalec ministrstva za šolstvo

Pravi, da je temeljna naloga izobraževalnega sistema, ko gre za pandemijo, raven izobraževanja najredkejših otrok, ker so v tem primeru prikrajšani, zlasti ker nimajo tehnologije in starši ne morejo narediti vloge učiteljev, v zapletenih nalogah.

“S to obsedenost z ocenami in videnje, kdo je treskav in kdo ne, oni ‘ tekoč izgubiti najrevnejših kot kdajkoli, to je absurdno. Mislim, da bi morali razmišljati več o vrnitvi kot v nujnih primerih. ”

Dodaja, da namesto toliko nalog, je treba otroke spodbujati, da se naučijo, o trenutnih razmerah, da odražajo. “Da se vrednost, da je učenje vredno.”

Leave a Comment on Kako ocenjujete doma izobražene študente?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja