Pred dvema letoma je ženska prejela električni šok v Palestini (Caldas), ko je govorila na svoj mobilni telefon, medtem ko je bila zaračunavanja. To je povzročilo opekline druge stopnje na obrazu, prsih in roki.

Takšni incidenti z mobilnimi telefoni nastanejo zaradi proizvodnih materialov. Na splošno naprave vsebujejo elemente, kot so kobalt, aluminij, nerjaveče jeklo, baker, litij, železo, svinec, cink, nikelj in barij, komponente, ki so pogosto škodljive za zdravje in onesnaževala okolja.

Poleg tega pridobivanje nekaterih elementov ustvarja vojno na gradbiščih, kot je kobalt v republiki Kongo, kovina, ki se uporablja v večini baterij.

Telefonske družbe so sprejele bolečine za ustvarjanje elektronskih naprav z okolju prijaznimi komponentami. Leta 2017 je Greenpace ‘ s Greener elektronika Guide ocenil 17 podjetij iz treh dejavnikov: energije, porabe virov in kemikalij. Tukaj je nekaj rezultatov iz poročila.

* Samo Fairphone in Dell zagotoviti podrobnosti o vsakem prodajalcu izdelkov ali storitev.

* Huawei je edina blagovna znamka, ki ne poroča o emisijah toplogrednih plinov iz dobavne verige.

* Več kot 70 do 80% ogljičnega odtisa v življenjski dobi osebnih računalniških naprav pride med proizvodnjo.

* Skoraj vsa podjetja morajo obravnavati vse večji ogljični odtis in zanašanje na umazano energijo v svojih dobavnih verigah.

* Apple je edino podjetje doslej, ki se je zavezala, da 100% obnovljive energije za svojo dobavno verigo.

* Pametni kitajski proizvajalci telefonov, kot so Huawei, OPPO in Xiaomi rezultat pod povprečjem na vseh treh področjih vpliva, zlasti pomanjkanje preglednosti in znatno zavezanost k obnovljivi energiji.

* Pomanjkanje preglednosti za reševanje globalnega problema e-odpadkov.

* Obstaja nekaj poročil o tem, kaj se dejansko zbirajo ali če e-odpadkov zbiranje goes.

* Fairphone vključuje recikliranih volfram, in Dell se je izkazala za uspešno uporabo zaprtega kroga plastike zbrani iz njenega kanala okrevanje.

* Apple je pred kratkim zavezala, da “zapre krog” za svoje materiale, začenši s kositrom in aluminija.

* Številna podjetja, vključno z Acer, Apple, Samsung, LG, Lenovo, Dell in Hewlett-Packard (HP) zavezala, da bo odstranil PVC in BFR od svojih izdelkov, da zajezijo plima strupenih e-odpadkov.

* Samo Apple in Google izdelki so brez BFR in PVC v svojih proizvodnih linij.

* Jabolko, globel, varljiva žoga, HP, ter mikroskop ste šele tovariš v Greener elektronika vodič to objaviti svoj zapisati v seznam od snov to potreba v obstati omejiti v proizvodnja od svoj načrt (MRSL).

Zavezanost
Po treh letih vodnika, ki ga Green Electronics in Greenpac, podjetja so stave na ustvarjanje pametnih elektronskih naprav, ki imajo enake značilnosti kot običajni mobilni telefon, vendar pa njihova proizvodnja in degradacija ne prispeva k skrbi za planet.

Okolju prijazen mobilni telefon
Okolju prijazen pametni mobilni telefon porabi manj energije, je zgrajen s trajnostnim in recikliranimi materiali. Njegova izdelava ne vpliva škodljivo na okolje in stopnje emisij sevanja so minimalne. Tukaj je nekaj primerov

Fairphone 2

Izdelana je iz reciklirane plastike in aluminija. Načrt ni nagrada, šele zunanja oblika a četverokotnik Qualcomm predelovalec, 32 GB od notranji uskladiščenje prostor, 2 GB od spomin ter 8 MP zadnji CMOS čutilen skupaj z a 2 MP pročelje čutilen. 5-palčni zaslon IPS je Full HD ločljivosti in je zaščitena z Gorilla Glass

Podjetje pridobiva samo materiale dobaviteljev, ki delijo svojo vizijo trajnostne in ekološke prihodnosti.

Sony Xperia ZRD
Kompaktna, lahka in energetsko učinkovita zasnova. Zmanjšuje zapravljena sredstva in porabo energije. Ta mobilni telefon ima najnižje ravni toksičnosti pametnega telefona.

To je lahka, tehta le 138 gramov. Ima svetel zaslon, zadnjo kamero, je vodoodporen in odporen proti prahu, ki lahko prenesejo do 1,5 metrov sveže vode za 30 minut

Družba je predstavila svoj okoljski načrt, ki kaže na nič okoljskega odtisa.

Samsung Galaxy s6
To je recikliran mobilni telefon. Zaslon ima ločljivost 1440 X 2560 slikovnih pik. Bodite ostre, živahne slike. Baterija običajno traja manj kot običajno na pametnem mobilnem telefonu.

Leave a Comment on Telefonske družbe, bolj zelene?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja