Nacionalna vlada je odloila, da v izrednih razmerah, ki jih covid-19 pandemija, telekomunikacijska podjetja ne smejo prekiniti internetne, televizijske in radiodifuzijske storitve.

“Telekomunikacijske storitve, vključno z zvonimi radiodifuzijskimi storitvami, televizijskimi storitvami in poštnimi storitvami, so bistvene javne storitve. Zato vaša uspešnost ne bo prekinjena med stanjem izrednih razmer. Ponudniki telekomunikacijskih in poštnih omrežij in storitev ne smejo začasno ustaviti namestitve, vzdrževanja in ustreznosti omrežij, ki so potrebna za delovanje storitve “, vzpostavlja odlok 464 z 2020.

Tako za Postpaid glasovne in podatkovne celične načrte, če uporabnik ne plača storitev za vrednost, ki ne presega dveh enot davčne vrednosti, bo ponudnik odobri dodatnih 30 dni, da upravičenec plača, vendar pa je treba storitev vzdrževati, tako da z nižjo zmogljivostjo.

Dokument pojasnjuje, da če je 30 dni izpolnjena in uporabnik ne plača, je treba pustiti možnost, da bi top-ups v predplačniškem načinu, pošljite 200 besedilnih sporočil in jih prejeli brez kakršnih koli omejitev. Prav tako bodo imeli brezplačno navigacijo za 20 URL-jev, ki jih bo ustanovila vlada.

V predplačniškem načinu operater, ko je bilo stanje uporabnika končano, mora odobriti 30 dni, da pošlje zmogljivost pošiljanja 200 besedilnih sporočil, brez kakršnih koli omejitev prejema.

V uredbi je tudi navedeno, da morajo podjetja, ki zagotavljajo e-trgovanje in pomorske storitve, dokler se ohrani nacionalna nujna, dati prednost osnovnim potrebnim pogojem, kot so hrana, zdravila, toaletni pribor in dostop do telekomunikacij (telefoni, računalniki, tablice, televizorji).

Podobno vlada ugotavlja, da bodo v tem obdobju pravila v zvezi s skladnostjo s sistemom kakovosti in drugimi obveznostmi ponudnikov telekomunikacijskih storitev sproščena, če ne predstavljajo bistvenih elementov za zagotavljanje storitve.

Leave a Comment on Telekomunikacijske storitve bodo ostale v karanteni

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja