Caldas je 81000 študentov doma in Manizales 41000, ki bodo imeli razrede posreduje virtualnost do maja 29. Od takrat na cesti je negotova. V Kolumbiji je 7.636.000 (javnih ustanov) in po vsem svetu 300.000.000 (šol in univerz) s spletno poučevanje.

UNESCO v sredo predstavila poročilo o progah za ponovno odprtje šol, ne da bi vplivali na menedžerje, učenci, učitelji in starši.

Dokument opozarja, da covid-19 predstavlja neprimerljivo tveganje za izobraževanje, varstvo in dobro počutje otrok. Generalni sekretar ZN Antonio Guterres svari vlade in darovalce, da prednostno izobražujejo.

Ustvarili so globalno koalicijo za izobraževanje, da bi podprli vlade pri krepitvi učenja na daljavo in olajšali ponovno odprtje šol.

Še ni dovolj dokazov za merjenje vpliva zaprtja na varnost otrok, dobro počutje in učenje, niti razmišljati o posledicah za gospodarstva in družbe pri povečanju neenakosti, poslabšanju zdravstvenih izidov in zmanjševanju socialne kohezije.

Zakaj jih ponovno odpreti?

Prekinitve v razredu poučevanja čas lahko močno vpliva na otrokovo učno sposobnost. Dlje od šole, manj verjetno, da se vrnejo.

Otroci v revnejših gospodinjstvih so skoraj petkrat bolj verjetno, da zamudite v razredu šole, kot tiste najbogatejših. Ne obiskuje povečuje tveganje za najstniške nosečnosti, spolnega izkoriščanja, otrok poroko, nasilje in druge grožnje.

Dolgotrajna zaprtja motijo osnovne šolske storitve, kot so imunizacija, hranjenje v šolah ter psihosocialna in Duševna zdravstvena podpora. Lahko povzroči stres in anksioznost, zaradi izgube interakcije z vrstniki in motnje rutine.

Kdaj, kje in kateri?

Čas ponovnega odprtja šol mora temeljiti na najboljšem interesu otroka in splošnih vidikov javnega zdravja, ki temelji na oceni povezanih koristi in tveganj. Temeljiti mora na dokazih o izobraževanju, javnem zdravju in družbeno-ekonomskih dejavnikih iz vsakega lokalnega konteksta.

Obresti

Najbolj ranljivi otroci so tisti, ki živijo v državah z dolgotrajnimi konflikti in krizami, migranti, prisilnimi razseljenimi osebami, manjšinami, ki živijo v invalidnosti in se prepletajo v institucijah.

Trenutki ponovnega odprtja

Pred

* Lahko se razporediti, na primer, bi lahko sprva omejena na nekaj dni na teden, ali se uporabljajo le za nekatere razrede ali ravni.

* Prepoved velikih srečanj, osupljivih začetek in zapiranje dneva, časovno razporeditvijo hranjenja, premikanje razredov na začasnih ali zunanjih prostorih.

* Preglejte kadrovske politike in pomoč s sindikati učiteljev, da se vključijo zdravstvene odsotnosti in podpora na daljavo ali mešano učenje.

* Zaščitite učitelje in študente z visokim tveganjem glede na starost ali bolezenska stanja z načrti, ki pokrivajo odsotnost učiteljev in daljinsko kontinuiteto za študente, ki se ne morejo udeležiti.

* Opredeliti odziv financiranje in okrevanje za takojšnje naložbe v vodo, sanitarij in higiene v šolah.

* Prednost stroškov dobav in storitev za temeljito čiščenje in razkuževanje šol in za nepredvidljive in zalog načrtov.

* Učiteljem in šolam zagotovite podporo in usposabljanje v učenju na daljavo ter jih usmerite v podporo študentom, medtem ko so šole zaprte.

* Ustvarite nadrejene skupine na mobilnih platformah ali zagotavljajo telefonske kredite za stik s starši.

* Ocenite učinke na zasebno izobraževanje v vidikih, kot so širitev javne ponudbe, financiranje zasebne ponudbe.

Med ponovno odprtje

* Sprejme proaktivne pristope k ponovni vključitvi marginaliziranih in out-of-šolskih otrok.

* Izobraževalni organi bi morali okrepiti komunikacijske in usklajevalne mehanizme, ki spodbujajo lokalni dialog in sodelovanje s skupnostmi, starši in otroki.

* Povečajte delež šol s pitno vodo, umivanje rok postaj, čiščenje zalog. Razširi stranišča, vključno z določbami za upravljanje menstrualne higiene.

* Šole morajo zagotoviti tudi prostore za začasno ločene študente in bolne osebje brez stigmatizacije.

* Pregled politike in sprejem zahteve za odpravo ovir in zmanjšanje dohodka zahteve.

* Opremite učitelje za obravnavo tako okrevanje in duševno zdravje learnings študentov in psihosocialnih potreb.

Leave a Comment on Torej je mogoče ponovno odpreti UNESCO šolo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja