Ministrstvo za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo predal nekaj predlogov za Kolumbijci, da zaščitijo svoje internetne dejavnosti v tej starosti izolacije, ki jih zahteva covid-19, kjer cybercriminals še naprej zalezovali omrežje.

Te zlonamerne dejavnosti so se povečale, kot je pojasnil komunikacijski portfelj, zaradi povečanja uporabe interneta, ki jih povzroča bivanje teleworkers, tako da informacije postane njen glavni cilj.

Za njih je treba izvesti vrsto ukrepov, ki ščitijo to sredstvo, ki je trenutno zelo pomemben za podjetja in državljane.

IKT minister Sylvia Constaín je ugotovil, da v tem času smo doma, nekateri delajo in drugi študirajo, je pomembno, da sledijo priporočilom o kibernetski varnosti, tako da se izognemo tveganjem pri opravljanju našega dela prek digitalnih medijev.

Tukaj je nekaj priporočil.

Priporočila za ljudi

1. redno posodabljal z uporabo shranjevalnega medija, ki ga je organizacija dostavila.

2. ko ne uporabljate naprave, se odjavite iz delovne seje.

3. pri opravljanju finančnih transakcij uporabite dvojni ali trojni faktor preverjanja pristnosti.

4. imeti primeren prostor za delo na daljavo, kjer ni nevarnosti izgube informacij zaradi poškodbe opreme, na primer z ravnanjem z živili.

5. ne pošiljajte datotek z organizacijo informacij, ki jih neuradno pomeni, kot so WhatsApp, Dropbox, Wetransfer ali brezplačno domeno e-pošte, med drugim.

6. Optimizirajte uporabo interneta in prednostno razvrščanje delovnih aktivnosti na seznamih, tako da vam ne trpijo storitev kapljic.

7. ne priključite telefona na neznano vrata USB in ne sprejemajo povezave prek USB-a, ne da bi bili prepričani, da je povezava zanesljiva.

8. ne nameščajte aplikacij, ki ne prihajajo iz zaupanja vrednega vira, kot so uradne prodajalne aplikacij ali ki zahtevajo dovoljenja, ki ogrožajo občutljive informacije (dostop do dnevnega reda, geolokacija itd.).

9. imejte operacijski sistem računalnikov posodobljen.

Poslovna priporočila

1. omogočite večfaktorsko preverjanje pristnosti. To je metoda, v kateri je uporabniku dodeljen dostop do sistema šele potem, ko predstavi dva ali več različnih preskusov, ki trdijo, da so. To storite v e-poštnih računih in orodjih, da potrdite identiteto, ki ima dostop.

2. Če morate omogočiti internetne storitve, najprej ocenite tveganje pred izvajanjem dejavnosti: ta dejanja v izrednih razmerah ne vplivajo na varnost podatkov.

3. operacijski sistem naj bo posodobljen z najnovejšimi varnostnimi popravki, ki jih je proizvajalec izdal v vseh vaših napravah.

4. namestite in hranite protivirusno programsko opremo od priznanega proizvajalca do datuma, da preprečite okužbe z virusi ali zlonamerno programsko opremo v računalnikih.

5. uvedete uskladiščenje raztopina kot na primer Onedrive ter skupen varljiva žoga voziti se rešiti sodelavec ‘ pila.

6. izvajati stalno spremljanje infrastrukture storitev, ki jih uporabljajo zaposleni, ki delajo od doma, da bi analizirali morebitne nedovoljene ukrepe.

7. ustvarite varnostne pravilnike, da preprečite izgubo informacij.

8. izvajanje pravilnikov o šifriranju v računalnikih, strežnikih in transakcijski orodji za ohranjanje varstva podatkov.

9. Uporaba orodij za zaščito naprav omogoča celovito in centralizirano upravljanje varnostne politike podjetja lokalno na napravah zaposlenega.

10. v primeru izgube naprave morajo biti varnostni ukrepi konfigurirani za zaščito informacij o podjetjih (lokacija, zaklepanje zaslona, izbris oddaljenih podatkov in sledenje aplikacijskih aplikacij).

Kako poročati?

Če ste žrtev kakršnega koli kibernetskega kriminala ali zaznate morebitne poskuse goljufije ali prevare v omrežju, lahko prijavite:

1. Če ste državljan: caivirtual.policia.gov.co

2. Če ste del javnega subjekta ali vlade: [email protected]

3. Če ste del zasebnega podjetja ali organizacije: [email protected]

Priporočila za dobro uporabo interneta

Glede na številke, ki jih obravnavajo ponudniki internetnih storitev v Kolumbiji, se je poraba omrežja povečala za do 180%. Glede na to, da je karantena šele začenja, je pomembno, da upoštevate nekaj priporočil za boljšo uporabo.

Leave a Comment on Zaščitite svojo spletno dejavnost

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja